Wicked Winterfrost

Discovering Japanese Cuisine: Sukiyaki & Shabu-Shabu

Posted in Japan by talikas on September 29, 2011

Sukiyaki ja shabu-shabu on sarnased, sest mõlemad tähendavad põhimõtteliselt seda, et igaüks keedab ise oma suppi. Täpsemalt öeldes on laua keskel kaks pajakest erineva nö “puljongiga” ja siis sinna sisse paneb näljane sööja keema täpselt seda, mida hing parasjagu ihkab. Suurim erinevus on see, et sukiyaki puhul on see “puljong” tehtud sake ja suhkru baasil ning valmisküpsetatud/-keedetud liha ja juurvilja palakesed pistetakse enne suhu panemist toore muna sisse. Shabu-shabu puljong on seevastu pehmem ja “õhem” ning seal keedetud ampsud lähevad enne suhu maandumist läbi seesami- või muudest kastetest. Puljongisse pistetakse mitut erinevat sorti õhukest liha, hakkliha moodi maitsestatud lihamassi, tofut, salatilehti, juurvilju. Tulemus oivaline! Kogus tollel õhtul: all you can eat!

Pictures by guest photographer Jeff Armstroff (Leica Corp)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: