Wicked Winterfrost

This Summer’s Two Favorite Dishes: Pumpkin-Cinnamon Rolls & Cinnamon Pork

Posted in Estonia by talikas on August 5, 2011

Mõlemad on nii head, et ise ka ei usu.

Kõrvitsa-kaneelirullid on tavalistele kaneelirullidele suhteliselt sarnased, ainult et taignasse on lisatud – “üllatus!” – kõrvitsat! Lisaks mõnusalt vürtsine maitseainete kooslus (vürts, kardemon, nelk, kaneel, ingver, muskaatpähkel) ning ameerikalik toorjuustuglasuur. Ja mulle meeldib muidugi värskete marjadega ja glasuuri tegin suhteliselt hapu, et suure magususega kontrasti luua. Retsept siin. Millegipärast tuli mul neid kolm või neli plaaditäit, nii et jagus ka naabritele.

Kaneeliliha idee tuli meil üldse Barbadose reisilt ja nüüd olen seda juba kolm korda kokanud. Lihtsalt superhea! Retsepti võtan laias laastus aluseks, aga iga kord olen natuke proovinud ise täiendada. Näiteks eelistan sealiha loomalihale, panen kaneeli rohkem kui retseptis, lisan  klaasikese punast veini, ja suskan kaheks tunniks podisema kuivatatud kaneelipulgad. Valmistamine on aeganõudev, aga tegelikult lihtne ning tulemus oivaline. Oma vürtsisuselt sobiks justkui rohkem talvetoiduks, aga mulle meeldib kaneel alati :)

Advertisements

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Limonchita said, on August 5, 2011 at 8:03 am

    Me peaks neid saiakesi su peo jaoks meisterdama – näevad liigagi head välja hommikul ärgates :)

  2. talikas said, on August 11, 2011 at 1:26 pm

    hull tegemine on see… vbolla mõneteise peo jaoks. aga uskumatult head olid tõesti :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: