Barbados Food
Kokkuhoidlikud nagu me oleme, valmistasime enamuse toidust endale ise. Barbadose kallid hinnad olid mõnda meist eriti ettevaatlikuks teinud ning seetõttu jätkus Eestist kaasa võetud toidust päris pikaks ajaks. Linnapeal tuuritades ja mööda saart kruiisides sõime muidugi kohalikega koos teeäärsetes rummibaarides või kalaturu taga kioskites, kuid Barbadose high class gurmeetoidu jaoks (lobsterid jne) meil kõlisevat ei jätkunud. Küll aga jõudsime kahe nädalaga maitsta päris suurel hulgal kohalikke kalu, millest kõige hinnatumat ja maitsvamat (ja samas üldse mitte kallist) – king fish ehk mahi-mahi (suur kala pildil) – me ka oma aias Eesti iseseisvuspäeva auks grillisime.
Nagu juba enne mainisin, siis Barbados ise suurt midagi ei kasvata ning üldiselt on toit üllatavalt sarnane meie (Läänne/Euroopa) menüüga. Näiteks on üheks Barbadose rahvusroaks ei midagi peenemat kui makaronivorm! Tomatipasta, piima, munade ja mõnusate maitseainetega ning juustuga ülepuistatud makaronivorm oli väga maitsev, seda serveeriti ahjus küpsetatud kanaga. Kartuli asemel kasutavad kohalikud vahelduva eduga jamssi või leivapuuvilja, toit on tavaliselt vürtsisem kui meil ja laualt leiab rohkem kala, kuid midagi väga eksootilist ma rahvuslikust köögist ei avastanud. Mõne erandiga :)
Minu jaoks konkurentsitult põnevaim roog oli ainult laupäeviti pakutav pudding and souse (ülevalt teisel pildil) – mis osaliselt meenutab eestlase jaoks tumepruuni süldilaadset ilma lihata ollust, maitses samal ajal magusalt, tummiselt ja vürtsiselt. Pudding and souse-le sekundeerib imehea kaneeliga hautatud raguu-sarnane maitseteos, mis taldrikutelt õige kiiresti kadus. Seda viimast prooviks koduski.
Related
One Response
Subscribe to comments with RSS.
kõht läks tühjaks, kuigi see sültjas asi tundub naljakas.